Rólunk Termékeink English Deutsch
Életmód | Alapanyagok | Kiadványok Tortarendelés | Viszonteladók | Elérhetőség

Napfényes Receptek III.

A füzetben található vegán receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat is (a sót, cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.), az előző két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt vagy búzahúst tartalmaznak. Így akik a natúrkonyha örömei mellett a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani, számos ínycsiklandó étel receptjét találhatják meg a jelen kiadványban. Ezek az alapanyagok azonban kívánság szerint egészségesebb megfelelőikkel is helyettesíthetők!

Ünnepi és különleges ételek címmel új fejezettel jelentkezünk, melyben különleges alkalmakra szóló receptek, továbbá olyan ételféleségek találhatók, melyek elkészítése több ügyességet, nagyobb konyhai jártasságot igényel. Egyszerű főételek címszó alatt ezzel szemben olyan ételeket gyűjtöttünk össze, melyek bárki számára viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthetőek. A Tájjellegű ételek rovat a világ különböző tájainak ízvilágába kalauzol el minket.

Kiadványunkban ismét közreadunk olyan táblázatokat, segédanyagokat, melyek az egészséges táplálkozás alapelveit ismertetik, továbbá hasznos információkkal szolgálnak a helyes és az egészséget megőrző étkezési szokások kialakításában.

I. Levesek

1. Spenótos csalánleves
2. Hagymaleves borókával
3. Kínaikelleves
4. Kapros zöldbabkrémleves
5. Tavaszi erőleves
6. Zöldborsóleves
7. Zöldbableves
8. Kapros kukoricaleves
9. Kölesleves
10. Spenótleves
11. Sárgaborsókrémleves
12. Fokhagymaleves


II. Egyszerű főételek

1. Finomfőzelék
2. Zeller póréhagymával
3. Kapros cukkíni és tök
4. Karfiolfőzelék
5. Paprikás-padlizsános tészta
6. Zöldséges kölesfelfújt
7. Káposztás puliszka
8. Wokban sült zöldségek tésztával
9. Édeskés bab egytálétel
10. Rakott padlizsán
11. Párolt, gesztenyés vöröskáposzta
12. Csőben sült brokkolis tészta

III. Tájjellegű ételek

1. „Zöld leves” (portugál étel)
2. Csicseriborsóleves (arab étel)
3. Mediterrán ragu
4. Milánói makaróni (olasz étel)
5. Rizses egytálétel padlizsánnal (iráni étel)
6. Algába tekert rizs (japán étel)
7. Hamis gulyásleves
8. Betyárleves
9. Erdélyi rakott káposzta
10. Bácskai rizses szejtán
11. Kolozsvári káposzta
12. Alföldi galuska

IV.  Ünnepi és különleges ételek

1. Karácsonyi algaleves
2. Szilveszteri korhelyleves
3. Zöldségkocsonya
4. Zöldségkrémmel töltött rántott palacsinta
5. Gesztenyés tészta könnyű, bazsalikomos mártással
6. Árpagyöngyös töltött kellabda
7. Szejtán Eszterházy módra
8. Karácsonyi aprósüteménytál
9. Datolyacsemege („szaloncukor”)
10. Mákos babajka
11. Diós patkó
12. Mézeskalác

V. Sütemények

1. Almás pite
2. Szilvalekváros papucs
3. Szilvalekváros fánkpuszik
4. Sütőtökös rolád
5. Mákos puliszka
6. Aszalt meggyel töltött mákos kölesgolyók
7. Mézes krémes
8. Mákos pite
9. Karobos-kókuszos szelet
10. Édes rizskocka
11. Zabpehelykorongok
12. Amarantgolyó

VI. Szendvicskrémek

1. Variációk napraforgókrémre
2. Tökmagkrém
3. Szezámos margarinkrém
4. Hagymás paprikakrém
5. Brokkolikrém
6. Kukoricapástétom
7. Vöröslencsekrém
8. Tepertő jellegű krém
9. Petrezselyemkrém
10. Bazsalikomos lencsepástétom
11. Sörélesztőkrém
12. Lestyános zöldségkrém

VII. Egyebek

1. Gyökérsaláta
2. Tavaszi fűsaláta
3. Búza-rozs kenyér
4. Tönkölylángos
5. Nokedli
6. Durumpalacsinta
7. Tofu házilag
8. Búzahús (szejtán) házilag
9. Sárgaborsólisztes karfiolfasírt
10. Magyaros zabpehelyfasírt
11. Fokhagymás kínai kel
12. „Lekvár” aszalt gyümölcsből

A csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma

Egyes magvak csíráztatási jellemzői

Asztali áldások

Kiadványok rendelése

Kiadványainkat megrendelheti interneten keresztül a következő címen: Rendelés
Az összes kiadványt megtekintheti itt: http://www.napfenyes.hu/kiadvanyaink/

Kiadványaink szerzőjéről, Váradi Tibor természetgyógyászról itt olvashat bővebben.

 

További kiadványok

További kiadványok

Napfényes Receptek I.

Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. A vegán receptek különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.

Bővebben...

Napfényes Receptek II.

Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „vegán receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik.

Bővebben...

Napfényes Receptek III.

A füzetben található vegán receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat.

Bővebben...

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai 1.

Ez a füzet a természetes étrend kialakításában nyújt hasznos segítséget, és vizsgálja a különféle táplálékok hatásait. Ezek megértését táblázatok könnyítik meg. Utat mutat az Egész-séges élet, a tisztulás felé; segít az életmódváltásban.

Bővebben...

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai 2.

Kiadványunk második kötetében az élvezeti szerekről, a  vitaminokról és nyomelemekről, az élelmiszeradalékok hatásáról,  a szervezet vízhiányos állapotáról valamint  még sok más, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos témában találunk hasznos információkat.

Bővebben...

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai 3.

A nagy fehérjemítosz; A légzés hatalma; Vitaminok és nyomelemek; A Billings-módszer; Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra; Az öregedés: betegség vagy természetes folyamat? Gyógy-szer a gyógyszer?

Bővebben...

Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai I. rész

Image

A nyugati társadalmakban a civilizációs életmód révén számtalan olyan betegség jelent meg, melyek terjedésének egyelőre az egyébként hatalmas tempóban fejlődő orvostudomány sem tud gátat szabni. 

Bővebben...

Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai II. rész

Image

A könyv részletesen foglalkozik a népbetegségekkel, bemutatja kialakulásuk folyamatát, és sokszínű elméleti és gyakorlati megoldást kínál a gyógyuláshoz.

Bővebben...

Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai III. rész

Image

A könyv részletesen foglalkozik a betegségekkel, bemutatja kialakulásuk folyamatát, sokszínű elméleti és gyakorlati megoldást kínál a gyógyuláshoz.

Bővebben...

Gabonaételek - a Nap ajándékai

Könyvünk célja, hogy ismét közkedveltté tegyük az emberiség egyik legősibb alaptáplálékait, a gabonákat, melyek az egészség és az életerő forrásai. Ezeket az ételeket ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék egészségüket megőrizni, értékes táplálékokat beiktatni étrendjükbe, amelyek között kiemelt fontosságúak a hántolatlan gabonafélékből készült ételek.

Bővebben...

Sütemények - Hagyományosat egészségesen

Könyvünkkel szeretnénk finom és egészséges édes, valamint sós süteményeket bemutatni. Könyvünk segítséget nyújt abban, hogy a mindennapok hagyományos süteményeit egészséges, tisztán növényi alapanyagokból készíthessük el, egyszerűen és gyorsan.

Bővebben...

Kiadványok rendelése

Kiadványainkat megrendelheti interneten keresztül a következő címen: Rendelés
Az összes kiadványt megtekintheti itt: http://www.napfenyes.hu/kiadvanyaink/

Kiadványaink szerzőjéről, Váradi Tibor természetgyógyászról itt olvashat bővebben.

Bővebben...


Rólunk írták
csoportkep

Tacskó Muki a Napfényes Cukrászatban sündörgött és ha már ott járt, állati eredetű összetevők nélkül készült süteményeket kóstolt. Létezik egyáltalán ilyen és nem csak Tacskó Muki agyából pattant ki?

Bővebben...

Vegán fagylalt
cukraszat fagyi

Tisztán növényi alapanyagokból. Tej-, tojás-, fehércukor-, mesterséges színezék- és tartósítószer mentes, tönköly tölcsérben.

Bővebben...

Napfényes Étterem

etteremtacsko

Éttermünkben tisztán növényi (hús-, tojás- és tejmentes) alapanyagokból készítünk ételeket.

Bővebben...

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
2930 31 12 34
56 7891011
12131415 16 17 18
1920 212223 24 25
262728 293012
34 56 78 9
101112 13 141516
1718192021 22 23
Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat

Napfényes Cukrászat
Rólunk
Vegán életmód
Vegán édességek
Vegán szaloncukor
Térkép, elérhetőség
Facebook
Váradi Tibor
Honlaptérkép
Keresés
Cikkek
Áttérés a természetes táplálékokra
Tavaszi tisztítókúrák
Vitaminok és nyomelemek
jelentősebb növényi forrásai

A nyers növényi étrend előnyei
A természetes életmódnak megfelelő
táplálkozás 12 aranyszabálya

Kiadványok, receptek
Napfényes Receptek I.
Napfényes Receptek II.
Napfényes Receptek III.
Az egészséges életmód alapjai 1.
Az egészséges életmód alapjai 2.
Az egészséges életmód alapjai 3.
Sütemények - Hagyományosat egészségesen
Gabonaételek - a Nap ajándékai
További Napfényes honlapok
Napfényes Cukrászat
Napfényes Élet Alapítvány
Napfényes Gyógyközpont
Napfényes Tanfolyamok
Napfényes Fesztivál
Szófia Művészeti Egyesület
1036 Budapest, Kiskorona u. 8. • Nyitva tartás és rendelés átvétel: H-V 10.00-18.00 • Telefon: 06-1/787-1437; 06-20/315-3333 • napfenyescukraszat@gmail.com