Rólunk Termékeink English Deutsch
Életmód | Alapanyagok | Kiadványok Tortarendelés | Viszonteladók | Elérhetőség
Termékeink tisztán növényi alapanyagokból készülnek, így nem csak vegetáriánusok, de vegán étrenden élők is fogyaszthatják. Nem tartalmaznak tejet, tejtermékeket, tojást, tartósítószert, mesterséges színezékeket és állományjavítót. Készítünk cukorbetegek számára is édességeket. Házi főzésű fagylaltjainkat szintén fogyaszthatják a tej-, tojás érzékenyek és cukorbeteg vendégeink pedig a xilites fagylaltjainkból válogathatnak, melyet tönkölylisztből készített tölcsérben kínálunk.

Himalája só

A Himalája kristálysó ismereteink szerint a legtisztább és legjótékonyabb só. Megközelítőleg 200 millió évvel ezelőtt keletkezett. A Nap elpárologtatta az Ősóceánt, az óceántól elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristálysót hagyva hátra. Ezek a só-szigetek a Himalája hegység keletkezésekor, körülbelül 70 millió évvel ezelőtt, részben a föld mélyére kerültek, ahol nagy nyomás alatt összepréselődtek.

Bővebben...
 

Agavé szirup

Az agavé szirup színe a vas-, kálium-, magnézium- és kalciumtartalmától függően világostól a sötétbarnáig terjed. Állaga valamivel hígabb, mint a méz. 42%-kal édesebb, mint a cukor, azonban a kalóriaértéke ugyanannyi, így az édesebb ízt kevesebb energia bevitellel is el lehet érni. Glikémiás indexe körülbelül a fele a cukorénak, ennek köszönhetően lassabban emeli meg a vércukorszintet.

Bővebben...
 

Xilit

A xilitol egy olyan cukoralkohol, ami természetesen előfordul egyes gyümölcsökben és zöldségekben, azonban az ezekből történő kivonása nem gazdaságos és az így előállítható édesítőszer ára az egekbe szökne. Ipari méretű gyártás ezért az úgynevezett xilózból történik.

Bővebben...
 

Nádcukor

A nádcukor jóval korábban jelent meg az emberiség történetében, mint a répacukor, amit ma fehér cukorként ismerünk. Az Ázsia déli részein őshonos cukornádlevet már több ezer éve alkalmazta a bennszülött lakosság. Édes aromás ízének híre és használata olyan országokba is eljutott, amelyek nem voltak cukornád termelők.

Bővebben...
 

Karobpor - az arany étek

A karobot a szentjánoskenyérfa terméséből állítják elő. A bibliai időkben a szentjánoskenyérfa nedvét édesítésre használták. Termését értékes, emberi és állati fogyasztásra alkalmas eledelnek tartották, és tartják napjainkban is.
A termésben található szárított magok az ókorban pénzként és mérőeszközként szolgáltak.
Az aranyművesek számára egy karob mag egy karátnak felelt meg. Feltehetően a karát szó a szentjánoskenyér arab elnevezéséből származik.

Bővebben...
 

Tojás pótlók

A tojás a különféle ételek elkészítésénél többféle módon is helyettesíthető. A panírozás során például lisztből és vízből a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát keverünk, és ezt használjuk a felvert tojás helyett. A masszába keverhetünk őrölt lenmagot is. Bundáskenyeret készíthetünk pl. vízzel és fűszerekkel kikevert csicseriborsólisztből; a rántottánál a tojás kiváló helyettesítője lehet pl. a tofu.

Bővebben...
 

Tejtermék helyettesítők

A növényi tejek, tejszínek, sajtok új generációja lehetővé teszi azt, hogy aki laktóz érzékenységben szenved, vagy növényi életmódra vált, az is élvezhesse a korábban megszokott és megszeretett ízeket.

Bővebben...
 

Tönkölyliszt – az egészség gabonája

A XII. században Bingeni Szent Hildegárd apátnő természettudományi munkáiban írt a tönkölybúzáról. Hildegárd szerint ez a gabona gazdagabb és táplálóbb társainál. Segíti a test erősítését, és a vérképzést.

Bővebben...
 


Rólunk írták
csoportkep

Tacskó Muki a Napfényes Cukrászatban sündörgött és ha már ott járt, állati eredetű összetevők nélkül készült süteményeket kóstolt. Létezik egyáltalán ilyen és nem csak Tacskó Muki agyából pattant ki?

Bővebben...

Vegán fagylalt
cukraszat fagyi

Tisztán növényi alapanyagokból. Tej-, tojás-, fehércukor-, mesterséges színezék- és tartósítószer mentes, tönköly tölcsérben.

Bővebben...

Napfényes Étterem

etteremtacsko

Éttermünkben tisztán növényi (hús-, tojás- és tejmentes) alapanyagokból készítünk ételeket.

Bővebben...

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
2930 31 12 34
56 7891011
12131415 16 17 18
1920 212223 24 25
262728 293012
34 56 78 9
101112 13 141516
1718192021 22 23
Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat

Napfényes Cukrászat
Rólunk
Vegán életmód
Vegán édességek
Vegán szaloncukor
Térkép, elérhetőség
Facebook
Váradi Tibor
Honlaptérkép
Keresés
Cikkek
Áttérés a természetes táplálékokra
Tavaszi tisztítókúrák
Vitaminok és nyomelemek
jelentősebb növényi forrásai

A nyers növényi étrend előnyei
A természetes életmódnak megfelelő
táplálkozás 12 aranyszabálya

Kiadványok, receptek
Napfényes Receptek I.
Napfényes Receptek II.
Napfényes Receptek III.
Az egészséges életmód alapjai 1.
Az egészséges életmód alapjai 2.
Az egészséges életmód alapjai 3.
Sütemények - Hagyományosat egészségesen
Gabonaételek - a Nap ajándékai
További Napfényes honlapok
Napfényes Cukrászat
Napfényes Élet Alapítvány
Napfényes Gyógyközpont
Napfényes Tanfolyamok
Napfényes Fesztivál
Szófia Művészeti Egyesület
1036 Budapest, Kiskorona u. 8. • Nyitva tartás és rendelés átvétel: H-V 10.00-18.00 • Telefon: 06-1/787-1437; 06-20/315-3333 • napfenyescukraszat@gmail.com